Home » چگونگی یافتن و جذب سرمایه‌گذار برای کسب و کار خود (راهنمای 2021)

چگونگی یافتن و جذب سرمایه‌گذار برای کسب و کار خود (راهنمای 2021)

چگونگی یافتن و جذب سرمایه‌گذار برای کسب و کار خود (راهنمای 2021)

چگونگی یافتن و جذب سرمایه‌گذار برای کسب و کار خود (راهنمای 2021) 

جذب سرمایه‌‌گذار یکی از مهم‌ترین پارامترهای تاثیرگذار در راه‌اندازی و شروع استارتاپ به شمار می‌آید. برخلاف گذشته علاوه بر دریافت وام‌های بانکی به روش سنتی روش‌های زیاد دیگری برای جذب سرمایه وجود دارد. از مهم‌ترین روش‌های تامین مالی استارتاپ می‌توان به سرمایه‌های خطرپذیر و تامین مالی جمعی اشاره کرد.  

اگر چه روش‌های تامین مالی استارتاپ امروزه بیش از پیش افزایش پیدا کرده است اما انتخاب و جذب سرمایه‌گذار مناسب برای دست یافتن به اهداف بسیار حائز اهمیت است. در حقیقت سرمایه برای شروع و توسعه لازم است اما کافی نیست. 

آیا برای رشد و توسعه‌ی استارتاپ خود به سرمایه‌گذار نیاز دارید؟ تا انتهای این یادداشت با مایا همراه باشید تا با چگونگی یافتن سرمایه‌گذار مناسب آشنا شوید. 

مزیت‌های جذب سرمایه‌گذار  

مزیت اصلی جذب سرمایه‌گذار برای استارتاپ بسیار واضح است: 

آن‌ها به شما پول می‌دهند تا شما استارتاپ خود را راه‌اندازی کنید. 

بدیهی است که هر کسب و کاری برای رشد و توسعه به سرمایه نیاز دارد و همکاری با سرمایه‌گذاران به این معنی است که دیگر نیاز به حرکت آرام و طی کردن آجر به آجر مسیر رشد نیست. در حقیقت شما با تزریق پول نقد به استارتاپ خود به رشد و توسعه‌ی آن سرعت می‌بخشید. 

این مورد در برخی از استارتاپ‌های سیلیکون بیشتر قابل مشاهده است. بسیاری از شرکت‌های برجسته‌ی فناوری برای مقیاس‌پذیری و تامین فوری فضای ایجاد تقاضا به مقدار زیادی پول نقد نیاز داشتند. 

 با این حال تامین سرمایه‌ی اولیه تنها در متقاعد کردن سرمایه‌گذاران برای در اختیار گذاشتن مقدار زیادی پول نقد به شما خلاصه نمی‌شود. جذب سرمایه بذری برای راه‌اندازی استارتاپ به معنای واگذار کردن چیزی برای دست پیدا کردن به بودجه‌ی مورد نیاز است. در رابطه با سرمایه‌گذاران خطرپذیر و سرمایه‌گذاران فرشته شما به ازای فروش سهام خود به آن‌ها، سرمایه‌ی اولیه خود را به دست می‌آورید. این بدان معنا است که آن‌ها به واسطه‌ی سهام خود قدرت تصمیم‌گیری در مسائل مهم را دارند. 

در صورت استفاده از وام بانکی شما سرمایه‌ی اولیه خود را قرض می‌گیرید که باید به ازای آن سودی مشخص به بانک به همراه اصل سرمایه‌ی خود برگردانید. گرفتن وام البته به آن سادگی که در ظاهر به نظر می‌رسد نیست زیرا شما باید با ارائه طرح و اهداف خود بانک را در جریان چگونگی استفاده از این وام بگذارید. 

جذب سرمایه‌گذار از طریق پلت‌فرم‌های تامین مالی جمعی 

شما می‌توانید از پلت‌فرم‌های تامین مالی جمعی آنلاین برای جذب سرمایه‌ی خود استفاده کنید که در این صورت به ازای دریافت بودجه‌ی مورد نیاز خود باید مقداری از سهام شرکت خود را واگذار کنید. علاوه بر این شما می‌توانید طی یک قرارداد به ازای دریافت سرمایه‌ی اولیه یک سود مشخص ثابت یا متغیر را در اختیار سرمایه‌گذار بگذارید. 

جذب سرمایه‌گذار راهی عالی برای پیشبرد اهداف کسب و کار شما به حساب می‌آید. طبیعی است که پس از تزریق نقدینگی کافی از طرف سرمایه‌گذار یا سرمایه‌گذاران شما می‌توانید با دست بازتری برای دست یافتن به اهدافتان تلاش کنید. بدون نقدینگی کافی ممکن است کسب و کار شما خیلی زود با شکست مواجه شود. 

 هنگامی که برای جذب سرمایه تلاش می‌کنید باید گزینه‌های مختلف را بسنجید و در نظر بگیرید که برای گرفتن سرمایه‌ی مورد نیاز خود چه چیزی را باید واگذار کنید. سپس با توجه به اهداف و شرایط خود تصمیم بگیرید. این یک رویکرد سخت‌گیرانه نیست. در حقیقت این رویکرد به شما کمک می‌کند تا بتوانید با یک ذهنیت موفق و همچنین آگاهانه به سرمایه‌ی مورد نیاز خود نزدیک شوید. 

بیشتر بخوانید: 

چگونگی یافتن سرمایه‌گذار 

جذب سرمایه‌گذار یکی از بزرگترین چالش‌های راه‌اندازی و توسعه‌ی یک کسب و کار به شمار می‌آید. به طور کلی برای جذب سرمایه بهتر است کار خود را تا حدودی جلو ببرید و سپس به سمت گزینه‌های بزرگ‌ بروید.  

به عنوان یک کسب و کار کوچک ابتدا باید به جامعه‌ی محلی خود نگاه کنید. شهرهای کوچک به طور مداوم در حال توسعه‌ی زیرساخت‌هایشان برای رشد مشاغل محلی هستند. اگر شهر محل سکونت شما از صنعتی که به آن وارد شده‌اید پشتیبانی نمی‌کند جست‌وجوی خود را گسترش دهید و به سمت شهرهای اطراف خود بروید. بسته به نوع کسب و کار ممکن است مجبور شوید به جایی که پول است بروید. 

با دوستان و خانواده کار کنید. جذب سرمایه‌ را از دوستان و خانواده‌ی خود شروع کنید. این می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد زیرا بدون نیاز به اینکه خود را به یک سرمایه‌گذار ثابت کنید می‌توانید کسب و کارتان را راه‌اندازی کنید. 

به دنبال جذب سرمایه‌گذار خصوصی از سطح جامعه محلی خود باشید. بهترین مکان برای یافتن یک سرمایه‌گذار مناسب برای رشد و توسعه، جامعه‌ای است که در آن حضور دارید. به دنبال سرمایه‌گذاران محلی باشید. با سازمان‌های حامی کسب و کارهای کوچک کار کنید. علاوه بر این می‌توانید با اینفلوئنسرهای محلی روابط تجاری و دوستانه برقرار کنید. 

کار کردن با بانک یکی از روش‌های قدیمی تامین مالی به شمار می‌آید که بسته به اینکه شما می‌خواهید با چه سرعتی کسب و کار خود را مقیاس‌بندی کنید می‌تواند راهی عالی برای ایجاد روابط اجتماعی و یافتن گزینه‌های خوب مالی باشد. 

همکاری سرمایه‌گذاران فرشته و سرمایه‌گذاران خطرپذیر 

در مراحل بعدی شما باید به دنبال جذب سرمایه‌گذار فرشته باشید. اگر از تمام گزینه‌های قبلی برای جذب سرمایه استفاده کرده‌اید باید به فکر جذب سرمایه‌گذار فرشته و سایر سرمایه‌گذاران خارج از حلقه‌ی اطرافیان و جامعه‌ی محلی خود باشید.  

شاید این سوال مطرح شود که به چه کسی سرمایه‌گذار فرشته گفته می‌شود. سرمایه‌گذار فرشته در حقیقت فردی است که منابع مالی بسیار خوبی دارد که از سرمایه‌ی شخصی خود برای سرمایه‌گذاری در استارتاپ استفاده می‌کند و برای سرمایه‌گذاری و تصمیم‌گیری‌های مالی تنها به تصمیم‌های شخصی خود متکی است. 

برای جذب سرمایه‌گذار فرشته باید پا را فراتر از محل سکونت و جامعه‌ی محلی خود بگذارید و به سراغ مناطقی در کشور باشید که صنعت شما در آن رونق داشته باشد. پس از مشخص کردن این مناطق با کسب و کارها و سرمایه‌گذاران مطرح و فعال در این مناطق تماس بگیرید. 

برای جذب سرمایه‌ همچنین می‌توانید با سرمایه‌گذاران خطرپذیر همکاری کنید. به طور معمول آخرین مرحله‌ی رشد و توسعه‌ی سرمایه‌ی کسب و کارهای نوپا همکاری با سرمایه‌گذاران خطرپذیر به شمار می‌آید. اگر توانستید در جامعه‌ی محلی خود یک کسب و کار کوچک با ثبات و موفق داشته باشید به احتمال زیاد نیازی به جذب سرمایه‌گذار خطرپذیر ندارید. با این حال اگر ایده‌ی استارتاپی موفقی دارید که پتانسیل خوبی برای رشد و مقیاس‌پذیری دارد همکاری با سرمایه‌گذاران خطرپذیر می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای شما باشد. 

بیشتر بخوانید: 

انواع سرمایه‌گذار 

بهتر است همراه با رشد کسب و کار خود از منابع مالی کوچک به سمت استفاده از منابع بزرگ حرکت کنید. اگر چه این ترتیب وحی منزل نیست اما به طور کلی رویکردی است که جواب خود را پس داده.  

جذب سرمایه‌گذار زمانی می‌تواند مفید باشد که با در نظر گرفتن شرایط و نیاز استارتاپ انجام شود. از این رو در این بخش به طور خلاصه به بررسی ۶ نوع سرمایه‌گذار استارتاپ می‌پردازیم. 

دوستان و خانواده 

اولین جایی که باید به دنبال سرمایه‌ باشید حلقه‌ی اطرافیان شما از جمله خانواده و دوستانتان است. اگر شما یک کسب و کار نوپا و در حال ظهور هستید جذب دوستان و خانواده می‌تواند راهی عالی برای ادامه‌ی کار شما باشد. 

 تامین مالی جمعی 

تامین مالی جمعی یکی دیگر از منابع اولیه تامین سرمایه‌ی اولیه استارتاپ به شمار می‌آید. قبل از قرار دادن درخواست خود در یک پلت‌فرم تامین مالی جمعی بهتر است بررسی کنید که آیا تقاضایی برای محصول یا خدمت شما وجود دارد یا خیر. جذب سرمایه‌گذار از این پلت‌فرم‌ها همراه با پول خانواده و دوستان می‌تواند راهی عالی برای راه‌اندازی کسب و کار و ارائه‌ی محصولات و خدمات باشد. 

 وام بانکی 

پس از تاسیس کسب و کار خود با داشتن سابقه‌ی عملیاتی می‌توانید به دنبال دریافت وام بانکی باشید.  بانک‌ها برای پرداخت وام به مستندات و اطلاعات مالی گسترده نیاز دارند. از این رو قبل از اقدام به ارسال درخواست خود تمام مدارک مورد نیاز را آماده کنید. 

اگر به دنبال راه‌اندازی یک کسب و کار محلی و قدرتمند هستید اما وام بانکی می‌تواند راهی عالی برای انتقال کسب و کار شما از یک فعالیت نوپا به یک شرکت تمام عیار باشد. 

سرمایه‌گذار فرشته

جذب سرمایه‌گذار

جذب سرمایه‌گذار فرشته مانند وام‌های بانکی راه بسیار خوبی برای تامین اعتبار اولیه است که می‌تواند کسب و کار شما را از یک کسب و کار کوچک به یک شرکت بزرگ‌تر تبدیل کند.  

برای شروع ابتدا به بررسی جامعه‌ی محلی خود و سپس به خارج از آن بپردازید. بررسی و جست‌وجوی خود را تا جذب سرمایه‌گذار فرشته‌‌ی مناسب کسب و کار خود ادامه دهید. 

سرمایه‌گذاران خطرپذیر 

وقتی پای حمایت جدی و قوی به میان می‌آید جلب توجه سرمایه‌گذاران خطرپذیر می‌تواند راهی عالی برای به دست آوردن مبالغ هنگفت برای مقیاس بخشیدن به کسب و کار شما باشد. همکاری با سرمایه‌گذاران فرشته و جلب نظر آن‌ها می‌تواند تمرین خوبی برای زمانی باشد که قرار است به سراغ جذب سرمایه‌گذار خطرپذیر بروید. 

شتاب‌دهنده‌ها: 

شتاب‌دهنده‌ها راهی عالی برای رشد و توسعه‌ی استارتاپ شما به شمار می‌آیند. شتاب‌دهنده‌ها در برخی از موارد سرمایه‌ی مورد نیاز شما را در اختیارتان می‌گذارند. با این حال در بیشتر موارد شتاب‌دهنده‌ها شما را با سرمایه‌گذاران علاقه‌مندی آشنا می‌کنند که می‌توانند در تامین بودجه، توسعه‌ی محصولات و ساخت کسب و کار خود از شما حمایت کنند. شتاب‌دهنده‌ها به طور معمول منبع اصلی تامین مالی استارتاپ به شمار نمی‌آیند اما شرایطی را فراهم می‌کنند که رشد و توسعه‌ی کسب و کار شدت پیدا کند. برای مثال از مزیت‌های برنامه‌های شتابدهی می‌توان به تامین فضای کار و منتورینگ اشاره کرد. 

بیشتر بخوانید: 

چگونگی جذب سرمایه‌گذار 

جذب سرمایه‌گذار به سادگی یافتن او نیست. در حقیقت شما با در نظر گرفتن شرایط استارتاپ خود و صنعتی که در آن وارد شده‌اید می‌توانید به درک درستی از چگونگی یافتن سرمایه‌ی مورد نیاز خود برسید اما جذب سرمایه‌گذار مناسب و متناسب با کسب و کار امری بسیار دشوار است. 

قبل از اینکه به طور جدی به جذب سرمایه‌گذار بپردازید باید به درک درستی از این موضوع برسید که نباید به هر سرمایه‌گذاری که قرار است با او کار کنید تنها به چشم یک سرمایه‌گذار نگاه کنید بلکه باید او را به عنوان یک شریک تجاری در نظر بگیرید. از این رو بهتر است با افراد هم‌فکر و هم‌عقیده کار کنید. 

این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که پای سهام واگذاری در میان باشد. سرمایه‌گذاران بسته به تعداد سهام خود اطمینان حاصل می‌کنند که نظر آن‌ها ارزش داشته باشد این نوع مشارکت‌ها می‌توانند مفید باشند اما اگر بر اساس ارزش‌های اشتباه و ناهماهنگ شکل بگیرند بسیار مضر خواهند بود. وقتی به چگونگی جذب سرمایه‌گذار فکر می‌کنید موارد زیر را در نظر بگیرید. 

۱. توسعه‌ی ماموریت 

به عنوان بخشی از برنامه‌ی کسب و کار و رشد کلی آن به یک ماموریت احتیاج دارید که بر اساس آن پیش روید. سرمایه‌گذاران پاسخ سوال «چرا شما» یعنی همان دلیلی که چرا شما فکر می‌کنید که دنیا به محصول یا خدمات شما نیاز دارد را می خواهند بدانند. 

شما باید برای جذب سرمایه‌گذار بتوانید کسب و کار خود را در یک یا دو جمله بیان کنید. اگر ماموریت و اهداف شما بیش از حد پیچیده باشد سرمایه‌گذاران و مشتریان خود را از دست خواهید داد. برای موفقیت باید ارزش کسب و کار خود را ساده و واضح مطرح کنید. 

۲. ساخت صدای برند 

 یکی از مهم‌ترین وظایف شما به عنوان صاحب یک کسب و کار کوچک ساخت برند و صدای آن است. صدای برند اصلی‌ترین جنبه‌ی ظاهری کسب و کار شما به شمار می‌آید. سرمایه‌گذاران به ویژه وقتی صحبت از حضور شما در شبکه‌های اجتماعی و جامعه‌ی محلی می‌شود به دنبال ارزش برندتان هستند.  

با عهد بستن با یک ماموریت قوی و همچنین ساخت صدای برند غنی خود در نیمه‌ی راه، سرمایه گذار مناسب خود را جذب خواهید کرد.

۳. ملاقات با سرمایه‌گذاران بالقوه 

جذب سرمایه‌گذار مناسب با ملاقات تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند و بالقوه عملی خواهد بود. هر فرصتی را برای گفت‌وگو بپذیرید. این نه تنها به شما کمک می‌کند تا زمینه‌ی فروش محصولات و ارائه‌ی خدمات خود را فراهم کنید بلکه به شناخت سرمایه‌گذاران بالقوه و تصمیم‌گیری درباره‌ی این مساله که چه کسی بهترین شریک شما خواهد بود کمک خواهد کرد. یافتن سرمایه اغلب فرآیندی است که با رد و قضاوت همراه است. با برگزاری هر چه بیشتر جلسات کاری شانس جذب سرمایه‌گذار را افزایش دهید. 

۴. دست از تلاش برندارید 

اگر سرمایه‌گذاران تصمیم گرفتند که با شما همراهی نکنند ناامید نشوید و به جذب سرمایه‌گذار ادامه بدهید. این بخشی از این فرآیند است. روی فرصت بعدی خود تمرکز کنید. وقتی خسته شدید و احساس کردید که دیگر ادامه دادن این فرآیند غیرممکن است ماموریت کسب و کار خود را در ذهنتان مرور کنید تا بدانید قرار است چه کاری انجام دهید. به خاطر داشته باشید اگر از بین ۵۰ نفر سرمایه‌گذار تنها یک سرمایه‌گذار راضی به تامین بودجه‌ی مورد نیاز شما شود، شما عالی عمل کرده‌اید! 

سخن آخر 

پیدا کردن کسب و کاری که برای توسعه‌ به سرمایه‌ی بیشتر نیاز نداشته باشد آسان نیست. اگر چه جذب یک سرمایه‌گذار کار چندان ساده‌ای نیست و به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد اما پس از تامین سرمایه‌ی مورد نیاز می‌توان در شرایط بهتری برای دستیابی به اهداف خود تلاش کرد. بدون شک بدون منابع کافی مالی تلاش شما نتیجه‌ی مطلوبی نخواهد داشت و در برخی از موارد در همان ابتدا با شکست مواجه می‌شوید. 

از آنجایی که اغلب سرمایه‌گذاران نسبت به شما از تجربه‌ی بیشتری برخوردار هستند همکاری با آن‌ها علاوه بر تامین سرمایه‌ی مورد نیاز کسب و کار می‌تواند شرایط خوبی را برای استفاده از دانش آن‌ها فراهم کند. 

همانطور که اشاره شد یکی از راه‌های تامین سرمایه استفاده از خدمات شتاب‌دهنده‌ها به حساب می‌آید که علاوه بر تامین سرمایه خدمات مختلفی از جمله منتورینگ و مشاوره را در اختیار استارتاپ‌ها می‌گذارند. شما می‌توانید از خدمات مختلف مرکز نوآوری و شتابدهی مایا در این زمینه استفاده کنید. علاوه بر این شما می‌توانید برای پیدا کردن پاسخ سوال‌های خود به صورت آنلاین با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید. 

 

دیدگاه ها بسته شده اند.

مقالات آموزشی

سبد خرید